Samen een onkruidrobot ontwikkelen

Kick-off sessie Hightech meets Telers: slimme onkruidbestrijding in de land- en tuinbouw

Samen een onkruidrobot ontwikkelen

Het wegvallen van steeds meer gewasbeschermingsmiddelen in de land- en tuinbouw leidt de komende jaren wereldwijd tot grote uitdagingen. Deze uitdaging zit hem vooral in het vinden van alternatieve ‘innovatieve’ onkruidbestrijdingsmiddelen. Hierbij kunt u denken aan een onkruidrobot die mechanisch en zonder bestrijdingsmiddelen het onkruid weghaalt. Een kant- en klare onkruidrobot voor de land- en tuinbouw bestaat nog niet in Nederland.

Tijdens de kick-off maken organisatoren ZLTO, BOM, REWIN, FME en Food Tech Brainport samen met hightechbedrijven en telers een start voor het ontwikkelen van deze onkruidrobot. Hierbij wordt gezocht naar samenwerkingen met allerlei hightechbedrijven om tot een oplossing voor de telers te komen. Voor hightechbedrijven is robotisering in de land- en tuinbouw een enorm potentiële markt. Vooral omdat het wereldwijd wegvallen van gewasbestrijding en het handmatig wieden van teelt te hoge en arbeidsintensieve kosten met zich meebrengt en hiervoor nog geen passende oplossing is.

De kick-off is een eerste start in een reeks inspiratiesessies voor het ontwikkelen van innovatieve onkruidoplossingen. Werkt u hieraan mee?! Meld u dan voor 15 augustus aan bij: mjonkman@bom.nl.

De bijeenkomst start om 12.30 uur met een lunch op het land om inzicht te krijgen in het onkruidprobleem. Vervolgens wordt tot 17.00 uur gewerkt aan oplossingen rondom onkruidbestrijding in de land- en tuinbouw. Het definitieve programma volgt na aanmelding.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: