Global challenges, Dutch solutions

Innovation Expo 2018

Global challenges, Dutch solutions

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Innovation Expo 2018 (IE2018) in Rotterdam. Op 4 oktober wordt de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam Zuid omgevormd tot één groot Living Lab. In deze bijzondere, dynamische omgeving ervaart u tijdens de IE2018 de nieuwste trends en innovaties die bijdragen aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van ons land.

 

Op de IE2018 staan grote maatschappelijke uitdagingen centraal; in de hele wereld trekken steeds meer mensen naar de stad. Dat heeft onze manier van wonen, werken en leven ingrijpend veranderd. De druk op onze leefomgeving neemt steeds meer toe. We willen – meer dan ooit – schaarste tegengaan door anders te denken over consumptie en afval. Moderne manieren van wonen en werken vereisen een moderne infrastructuur. Ook de klimaatverandering vraagt om vernieuwing in de omgang met water en energie. We staan voor de uitdaging om voor meer mensen beter voedsel te produceren met dezelfde aarde en dat goed te verdelen. De IE2018 is een staalkaart van de meest actuele en spraakmakende ontwikkelingen die Nederland te bieden heeft. We laten Nederlandse oplossingen zien voor deze grote maatschappelijke uitdagingen.

Sessies en workshops

De Innovation Expo 2018 biedt een veelheid aan sessies en workshops waaraan u kunt deelnemen. Deze vinden plaats op verschillende locaties op het RDM terrein.

Willem Endhoven zal tijdens één van de sessies onder het thema sleuteltechnologieen een lezing geven over de toekomst van robotica en de rol van Holland Robotics hierin. Bekijk het programma voor verdere informatie

Meer info Sessies en programma

Bij een aantal sessies of excursies is aanmelden verplicht, dat kan vanaf september in de speciale IE2018 Netwerkapp.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: