Versla jij de drones?

Drone bestrijdt drone op DroneClash

Versla jij de drones?

Om drones op een goede en veilige manier in de maatschappij te laten ‘landen’, is de ontwikkeling van counter-drone maatregelen cruciaal. Daarom organiseert de TU Delft op zaterdag 16 maart 2019 ‘DroneClash’. Tijdens deze spectaculaire competitie, een soort Robot Wars in 3D, moeten deelnemende internationale teams met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht zien te halen. Daarnaast moeten ze een hele reeks ‘counter-drone’ interventies zien te ontwijken. Na een eerste succesvolle editie in 2018 wordt het publiek dit jaar uitgenodigd om actief mee te doen.

Zo nu en dan zal er een ‘verdachte’ drone door de DroneClash hangar vliegen (een TinyWhoop: een hele kleine consumentendrone). Het publiek moet proberen de drone door middel van hacken uit de lucht te halen. De snelste hackers dingen mee naar een prijzenpot van EUR 1.000. Ga jij de uitdaging aan? Stuur een e-mail.

Probeer het zelf!

Is hacken niet je ding? Maar heb je wel ideeën over hoe je een drone wilt neerhalen? Neem dan je eigen (veilige!) counter-drone attribuut mee. Tennisracket, voetbal of telescopische drone vanger? We zijn benieuwd naar jullie ideeën. Graag geen scherpe, explosieve of anderszins gevaarlijke attributen.

Expo
DroneClash biedt ook een platform voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van counter-drone instrumenten. Op de DroneClash Expo kunnen ontwikkelaars en bedrijven hun producten demonstreren en hun ideeën over dit relatief nieuwe veld uitwisselen.

Datum
zaterdag 16 maart 2019

Locatie

Hangaar 2 Valkenburg airport (coördinaten 52.175558,4.415721)

Meer informatie en kaartverkoop

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: