Slimmer voedsel produceren met collaboratieve robotica

Aftrapbijeenkomst COTEMACO

Slimmer voedsel produceren met collaboratieve robotica

Slimmer voedsel produceren met collaboratieve robotica en flexibele automatisering

Het productieproces in voedingsbedrijven telt vaak nog een aanzienlijk aantal manuele operaties die veel mankracht vragen. Hiervoor biedt robotautomatisatie méér en méér mogelijkheden.  Met name collaboratieve robots of flexibele automatisering die zijn ontwikkeld om op een veilige manier samen te werken met de mens. Deze technologie combineert de sterktes van automatisering (repeteerbaarheid en nauwkeurigheid) met de sterktes van werknemers (flexibiliteit en creativiteit). Bovendien wordt de werknemer niet fysiek belast. Dit biedt dus  potentieel voor voedselverwerkende bedrijven.

COTEMACO
Food Tech Brainport en High Tech NL zijn partners in het nieuwe Europese project COTEMACO (van het Europees samenwerkingsprogramma Interreg Noordwest-Europa).  Het project COTEMACO richt zich op MKB-bedrijven uit de voedselverwerkende industrie en de integratoren/ technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering en collaboratieve robotica. De opzet van dit project is de toepassingsmogelijkheden van collaboratieve robots te demonstreren en anderzijds de drempels voor de implementatie in de voedingssector te verlagen.

Op 28 november houden we voor food bedrijven een aftrapbijeenkomst over het project COTEMACO bij Food Tech Brainport. In deze aftrapbijeenkomst wordt kort ingezoomd op de mogelijkheden van collaboratieve robots en flexibele automatisering voor de voedingsindustrie. Daarnaast presenteren we de ondersteuningsmogelijkheden voor u als bedrijf om collaboratieve robots te implementeren.

Programma
09.30 uur |  Welkom door Food Tech Brainport en High Tech NL
09.40 uur |  Presentatie over kansen flexibel produceren met nieuwe technologieën
10.10 uur | Toelichting project COTEMACO en ondersteuning  voedselverwerkende bedrijven
10.30 uur | Vraagstukken en problematieken toepassingen collaboratieve robots
11.15 uur | Slot en volgende stappen van het COTEMACO-project

Locatie

Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Aanmelden

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: