Interreg

Aftrapbijeenkomst COTEMACO voor robotica-industrie

Interreg

Slimmer voedsel produceren met collaboratieve robotica en flexibele automatisering

De productieprocessen in de voedselverwerkende industrie kennen nog een groot aantal handmatige handelingen en vragen dus veel mankracht. Flexibele procesautomatisering met behulp van (collaboratieve) robots kan hiervoor vele oplossingen bieden. Dit biedt aanzienlijke businesskansen voor integrators en technologieaanbieders van flexibele automatisering.

High Tech NL en Food Tech Brainport zijn partners in het nieuwe Europese project COTEMACO*. Dit project heeft als hoofddoel het bij elkaar brengen van MKB voedselverwerkers en integratoren/technologieaanbieders van flexibele automatisering om gezamenlijk toepassingen binnen de voedselproductieprocessen te ontdekken en de eerste stappen naar implementatie te zetten.

Op  6 februari  vindt, specifiek voor integrators en technologieaanbieders van flexibele automatisering, een aftrapbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst zullen het doel en werkwijze van het COTEMACO project worden toegelicht. Ook zullen de eerste resultaten van de bijeenkomst op 28 november met foodbedrijven worden gepresenteerd als eerste aanzet tot het vinden van mogelijke implementaties.

Programma
15.00 uur | Inloop
15.30 uur | Welkom door Food Tech Brainport en High Tech NL
15:45 uur | Toelichting op het COTEMACO project specifiek gericht op de rol van de technologieaanbieders
16:30 uur | Voorlopige resultaten van de workshop met foodbedrijven
16:45 uur | Discussie in enkele groepen over mogelijke implementaties
17.30 uur | Slot en vervolgstappen van het COTEMACO-project
18.00 uur | Netwerkborrel

Locatie
Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Aanmelden
Deelname is gratis, middels onderstaande link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden

 


Over COTEMACO
Food Tech Brainport en High Tech NL zijn partners in het nieuwe Europese project COTEMACO (van het Europees samenwerkingsprogramma Interreg Noordwest-Europa).  Het project COTEMACO richt zich op MKB-bedrijven uit de voedselverwerkende industrie en de integratoren/ technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering en collaboratieve robotica. De opzet van dit project is de toepassingsmogelijkheden van collaboratieve robots te demonstreren en anderzijds de drempels voor de implementatie in de voedingssector te verlagen. Om dit proces te ondersteunen zal er bij Food Tech Brainport in Helmond een fieldlab worden gerealiseerd waar de integratoren/technologieaanbieders hun mogelijkheden kunnen demonstreren aan de voedselverwerkers.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: